Tips

Wanneer is de coeur de boeuf het lekkerst?
Omdat de tomaat van binnen naar buiten kleurt, is hij nog groen van buiten al heel smaakvol. Hier geldt: hoe groener, hoe steviger de “bite”. Vooral in salades komt de tomaat dan het beste tot zijn recht.
De coeur de boeuf blijft smaakvol als hij rood is. Het vruchtvlees wordt dan zachter van textuur. De tomaat is nu ideaal om te verwarmen, bakken en koken.

Hoe te snijden?
Om mooie decoratieve plakken te krijgen, snijd je de coeur de boeuf niet van boven naar beneden, maar dwars in plakken. De vorm en kleuren komen zo het beste tot zijn recht. 

Ideaal in salades
Doordat de tomaat veel vruchtvlees bevat en weinig sap, verwerkt deze zich uitstekend in salades. Door zijn grillige vorm is de tomaat zeer decoratief in uw salade.

Op een broodje
Omdat er in de coeur de boeuf weinig sap zit, is hij ideaal voor op broodjes. Heerlijk met brie of een andere kaas. Lekker op de hamburger. Met andere groenten en ham en kaas wordt het een heerlijk broodje gezond. 

Tips / Tips 2 / Tips 3