Autenta Coeur de Boeuf Sorbet
Bereidingstijd 15 min. + 3 uur vriezer.

1 dl water
25 gram suiker
sap van 1 citroen
2  - 3 rijpe Autenta Coeur de Boeuf tomaten voor 2 dl sap
1 citroenschijf
  • Laat het water met de suiker kort koken en daarna afkoelen. Voeg dan het  citroensap toe.
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaten en pureer dit heel fijn in de keukenmachine. Wrijf de puree door een zeef voor 2 dl tomatensap.
  • Meng het tomatensap met het suikerwater en zet het in een plastic bakje in de vriezer. Roer elk half uur met een vork door het mengsel. Na circa 3 uur heeft u een heerlijke sorbet.
  • Dien de sorbet op in een mooi glas met de citroenschijf.

Heerlijk als amuse, dessert en gezond tussendoortje voor  4  personen       {tip ::

  • Lekker met een citroenlikeurtje!
  • Voor een sorbet met meer pit, doe er enkele druppeltjes tabasco door!
  • Liever een ijsje? Gewoon iets langer in de vriezer!
  • Lekker in combinatie met citroenijs. }tips{/tip}

Autenta hamburger met kerriemayonaise
Bereidingstijd 15 min.

4 zachte broodjes
4 hamburgers
enkele blaadjes botersla
1 bol buffelmozzarella in 4 plakken
1 halfgroene Autenta Coeur de Boeuf tomaat
mayonaise, yoghurt,kerriepoeder, zeezout en peper uit de molen
  • Gril de hamburgers op de barbecue.
  • Snijd de broodjes middendoor en gril die nog enkele minuten.
  • Maak ondertussen de kerriemayonaise van 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, kerriepoeder, zout en peper en serveer die apart.
  • Beleg de broodjes met botersla, de hamburger, 1 plak mozzarella en een dikke schijf Autenta Coeur de Boeuf tomaat.
Heerlijk als lunchgerecht voor 4 personen      {tip ::
  • Met gebakken aardappeltjes een heerlijk hoofdgerecht!
  • Leg de Coeur de Boeuf op aluminiumfolie op de gril. De smaak wordt nog intenser. Ook lekker met een vegetarische hamburger. }tips{/tip}

Carpaccio van Autenta Coeur de Boeuf
Bereidingstijd 15 min.

2 groene Autenta Coeur de Boeuf tomaten
Zeezout, peper uit de molen, olijfolie
Buffelmozzarella
Verse basilicumblaadjes
  • Snijd de Coeur de Boeuf tomaten in dunne schijfjes en verdeel ze over 4 borden.
  • Op smaak maken met peper en zout en druppeltjes olijfolie.
  • Garneren met mozzarella en basilicumblaadjes.
Heerlijk als voor- of bijgerecht voor 4 personen      {tip ::
  • Voor de liefhebber: ook lekker met een dressing!
  • Ook lekker om met de vingers te eten als snack! }tips{/tip}

Gevulde Autenta Coeur de Boeuf
Bereidingstijd 20 min.

50 gram gerookte heilbot
4 halfrijpe Autenta Coeur de Boeuf tomaten
2 halfzure appels
200 gram gepelde Hollandse garnalen
Dressing van azijn, grove mosterd, Franse mosterd, poedersuiker  en olijfolie
Zeezout en peper uit de molen
 
  • Snijd de appels in kleine blokjes.
  • Maak de dressing als volgt. Meng 1 eetlepel azijn met 1 theelepel grove mosterd en een theelepel Franse mosterd. Doe er een theelepel poedersuiker bij en zout en peper. Meng hier druppelsgewijs 2 eetlepels olijfolie bij.
  • Meng appel, garnalen en dressing.
  • Snijd het kapje van de tomaten en hol ze uit.
  • Vul de tomaten, rol een roosje van heilbot en zet dit er boven op. Leg dan het kapje er op.
Heerlijk als lunchgerecht voor 4 personen      {tip ::
  • Lekker met een snee meergranenbrood.
  • Ook lekker als voorgerecht. Halveer de porties!
  • Gerookte vis en Coeur de Boeuf tomaten zijn dikke vrienden. }tips{/tip}

Vegetarische ovenschotel met Coeur de Boeuf
Bereidingstijd 15 min + 45 min oven.

2 middelrijpe Autenta Coeur de Boeuf
1 kg vast kokende aardappelen
olijfolie
enkele plakken kaas
6 eieren
zeezout en peper uit de molen
 
  • Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes. Verwarm de heteluchtoven alvast voor op 180 °C.
  • Snijd Coeur de Boeuf tomaten in schijven van ½ cm dik.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg de bodem eerst met een laag aardappelschijfjes en dan een laag Coeur de Boeuf. Doe op elke laag peper en zout. Herhaal dit.
  • Klop de eieren los, voeg peper en zout toe en giet dit in de ovenschaal.
  • Dek dit af met een laag kaas en daarna nog een laag Coeur de Boeuf schijven.
  • Zet de schaal 45 minuten in de oven.
Heerlijk als hoofdgerecht voor  4 personen.      {tip ::
  • Toch zin in wat vlees? Voeg hamblokjes toe aan het geklopte ei.
  • Wat meer groen op het bord? Roerbak spinazie met een uitje en een teentje knoflook. Gebruik dit als een extra lekker laagje ertussen! }tips{/tip}

Stokbroodje Autenta met Brie
Bereidingstijd 5 min.

1 stokbrood
100 gram rucola sla
200 gram Brie
2 groene Autenta Coeur de Boeuf tomaten
  • Snijd het stokbrood in vieren.
  • Deel ieder stuk doormidden
  • Beleg dit met rucola, Brie en 2 dikke schijven Coeur de Boeuf
Heerlijk als ontbijt- of lunchgerecht voor 4 personen      {tip ::
  • De Coeur de Boeuf smaakt subliem met zachte kazen! Variëren maar!
  • Ook lekker uit de oven! Snijd in kleine porties en serveer ze als amuse of borrelhapje.
  • Gebruik ook eens honing over de kaas! }tips{/tip}

Tomatensoep van Autenta Coeur de Boeuf
Bereidingstijd 30 min.

1 kg rijpe Autenta Coeur de Boeuf
½ liter water
preigroen
2 (kippen)bouillontabletten
zeezout en peper uit de molen
1 schijf groene Autenta Coeur de Boeuf
verse peterselie
Griekse yoghurt
 
  • Snijd de Coeur de Boeuf tomaten en het preigroen in kleine stukken en laat dit met een ½ l water langzaam gaar koken.
  • Pureer alles en wrijf dit nog door een zeef.
  • Breng het geheel op smaak met 2 (kippen)bouillontabletten en wat zeezout en peper uit de molen.
  • Dien de soep op en garneer met blokjes knapperige groene Coeur de Boeuf, wat verse peterselie en enkele toefjes Griekse yoghurt.
Heerlijk als voor- of lunchgerecht voor 4 personen.      {tip ::
  • Serveer er een snee noten- roggebrood bij met geitenkaas tijdens de lunch!
  • Voor een Italiaanse maaltijdsoep: Kook na het pureren nog 5 minuten verse Italiaanse groenten, kruiden en een wat gekookte pasta mee.
  • Voor een Chinese tomatensoep: Voeg op het laatst nog wat kippenvlees of reepjes ei en taugé toe. Maak de soep op smaak met chilisaus en gembersiroop.}tips{/tip}

Zwarte pasta en gamba’s met een saus van Coeur de Boeuf
Bereidingstijd 30 min.

1 kg rijpe Autenta Coeur de Boeuf tomaten
250 ml visfond
verse basilicum, oregano, zeezout en peper uit de molen
1 schijfje citroen
500 gram zwarte pasta
1 ui en 1 teentje knoflook
olijfolie
24 gepelde gamba’s
  • Snijd de Coeur de Boeuf tomaten in kleine stukken en laat dit met een bodempje water langzaam gaar koken. Pureer alles en wrijf dit door een zeef.
  • Hak de basilicum en oregano zeer fijn.
  • Voeg de visbouillon, peper en zout en de helft van de gehakte kruiden toe. Laat dit langzaam inkoken.
  • Kook de zwarte pasta in ruim water met wat zout beetgaar.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in olijfolie in een hete wok.
  • Snijd de gamba’s voor ¾ in en voeg ze toe. Bak ze snel tot ze roze zijn en voeg op het laatst de andere helft van de verse kruiden toe.
  • Serveer de pasta op een diep bord, giet er wat saus over en leg de gamba’s er omheen. Garneer met een schijfje verse citroen.
Heerlijk als hoofd- of lunchgerecht voor 4 personen.      {tip ::
  • Maak een smaakvolle pastasaus van rijpe Coeur de Boeuf tomaten. Door een matig sapgehalte heeft u al direct een lekkere dikke basissaus.
  • Met rundvleesbouillon en rul gebakken gehakt is de saus weer heel anders! }tips{/tip}